Vastgoed
27/11/2023

5 Redenen waarom je woning nog niet verkocht is

Staat je woning te koop, maar nog niet verkocht? In dit artikel onthullen we 5 redenen waarom je woning mogelijk nog niet verkocht is.

5 Redenen waarom je woning nog niet verkocht is

Het verkopen van een woning kan soms aanvoelen als een complexe puzzel. Je hebt je huis op de markt gebracht vol verwachtingen en hoop op snelle bezichtigingen en aantrekkelijke biedingen. Maar nu, na enkele weken of zelfs maanden, lijkt de interesse afgenomen en suggereert je makelaar regelmatig om de vraagprijs te verlagen. Waar gaat het mis? In dit artikel onthullen we vijf cruciale redenen waarom je woning mogelijk nog niet verkocht is.

1. Onjuiste timing

Elk huis en elke koper is uniek, en dat geldt ook voor hun voorkeuren voor verhuizen. Terwijl gepensioneerden vaak een voorkeur hebben voor de zomer, kiezen gezinnen meestal de lente of herfst voor hun verhuizing. Het is daarom van essentieel belang dat je jouw woning op de markt brengt op een moment dat het beste aansluit bij de voorkeuren van jouw doelgroep.

2. Niet de juiste makelaar gekozen

De band die je hebt met je makelaar speelt een grote rol in het verkoopproces. Een makelaar die niet overtuigd is van jouw woning of die geen goede relatie met jou heeft, zal zich minder inzetten voor de verkoop. Kies daarom voor een makelaar die jouw woning waardeert en zich actief inzet voor de verkoop.

Misschien verkoop je jouw woning zelf? Dan is het misschien de moment om een makelaar in te schakelen? Zoek hier een makelaar in jouw regio.

Nog niet overtuigd om met een makelaar te werken? Ontdek hier waarom kiezen voor een makelaar voordelig kan zijn.

3. Woning niet klaar voor bezichtigingen

Een kritische blik op je eigen huis is belangrijk. Is het echt klaar voor bezichtigingen, of kan het nog wat aandacht gebruiken zoals opruimen, schoonmaken of een likje verf? Een goed gepresenteerde woning maakt het voor potentiële kopers makkelijker om zichzelf daar te zien wonen.

4. Onflatterende fotografie

In een tijdperk waarin de eerste kennismaking vaak online plaatsvindt, zijn goede foto’s van onschatbare waarde. Slechte of onaantrekkelijke foto's kunnen potentiële kopers afschrikken nog voordat ze de advertentie goed bekeken hebben. Investeer daarom in professionele fotografie om je woning online optimaal te presenteren.

>> Lees hier waarom professionele foto's van jouw woning zo belangrijk zijn.

5. Te hoge vraagprijs

Een te hoge vraagprijs bij de start van de verkoop kan een averechts effect hebben. Dit kan de belangstelling van potentiële kopers beperken en uiteindelijk tot een lagere verkoopprijs leiden. Een realistische en marktconforme prijsstelling is daarom essentieel.

>>Ontdek hier 5 tips om jouw woning sneller te verkopen.

Conclusie: Als je woning nog steeds niet verkocht is, ondanks dat je rekening hebt gehouden met bovenstaande punten, kan het waardevol zijn om de strategie te heroverwegen. Soms kan een frisse blik van een andere vastgoedprofessional nieuwe inzichten bieden.