Vastgoed
29/11/2023

7 Tips voor het verkopen van je woning tijdens de feestdagen

In dit artikel geven we 7 tips som jouw woning te verkopen tijdens de feestdagen en deze aantrekkelijker voor te stellen.

7 Tips voor het verkopen van je woning tijdens de feestdagen

Het leven neemt vaak onverwachte wendingen, en soms kunnen onvoorziene gebeurtenissen ons ertoe brengen om ons huis te koop te zetten tijdens de feestdagen. Misschien heb je besloten om te verkleinen, een carrièreswitch brengt je naar een andere stad,... Wat de reden ook is, je bent klaar om te verkopen. Geloof het of niet, het feestseizoen kan een uitstekende tijd zijn om je huis te verkopen. Hoewel het waar is dat de huizenmarkt meestal opwarmt in het voorjaar, worden de feestdagen vaak over het hoofd gezien als een uitstekende tijd om te verkopen.

Waarom? Allereerst is er meestal minder aanbod op de woningmarkt in deze tijd van het jaar, waardoor je huis gemakkelijk opvalt tussen het beschikbare aanbod. En hoewel er technisch gezien minder kopers zijn, zijn de kopers die op zoek zijn veel serieuzer bezig met het vinden van een huis binnen een specifieke tijdsperiode. Dus maak je huis gezellig en uitnodigend en open het voor degenen die willen kopen, want je huis verkopen tijdens de feestdagen kan dit jaar je beste cadeau zijn.

1. Richt je huis in voor de feestdagen: schoon, gezellig, eenvoudig

Je moet absoluut je huis versieren tijdens de feestdagen, zelfs als je het probeert te verkopen. De echte vraag die je jezelf moet stellen, is hoeveel?

Als huiseigenaren verzamelen we vaak veel spullen, vooral kerstversieringen. Als je je huis tijdens de feestdagen wilt decoreren om te verkopen, gebruik dan je beste ornamenten als accenten zonder de verkoopkenmerken van je huis te overschaduwen. Benadruk wat jou oorspronkelijk aantrok tot je huis, dat is wat waarschijnlijk kopers zal aantrekken. Overweldig ruimtes niet met grote kerstbomen of overmatige decoraties. Je wilt je huis accentueren met feestelijke decoraties, niet bedelven.

Feestelijke decoraties kunnen potentiële kopers helpen zich je huis voor te stellen als hun toekomstige thuis. Versier je open haard met groen en kerstsokken, en gebruik seizoensgeuren zoals balsem en cederhout. Behoud een comfortabele en warme omgeving om potentiële kopers zich thuis te laten voelen door je huis rommelvrij en regelmatig schoon te houden.

2. Maak je buitenkant aantrekkelijk

Je buurt kan er tijdens de feestdagen eigenlijk aantrekkelijker uitzien voor huizenkopers. Je wilt niet overdrijven met je externe kerstversieringen, maar je wilt ervoor zorgen dat je huis opvalt, samen met de andere huizen in je straat.

In de winter kan je gazon misschien niet zo weelderig groen zijn als in de zomer, en bomen kunnen kaal zijn. Daarom wordt het essentieel om aandacht te besteden aan de uitstraling van je huis als je het in de koudere maanden verkoopt. Ruim stokken, dode bladeren en puin op en houd je gazon netjes bij. Zelfs in de winter kunnen een paar onkruiden de indruk van verwaarlozing geven. Als je foto's hebt die je huis in verschillende seizoenen met levendige flora laten zien, overweeg dan om ze beschikbaar te maken tijdens huisbezichtigingen. Dit stelt kopers in staat om de aantrekkingskracht van je eigendom in verschillende seizoenen te zien in plaats van op hun verbeelding te moeten vertrouwen.

3. Zorg voor de veiligheid van je eigendom voor huizenkopers

Het feestseizoen kan ijzige temperaturen meebrengen. Bedekt sneeuw of ijs jouw oprit of pad? Zorg dan dat je de veiligheid waarborgt. De sleutel is proactief zijn - pak die sneeuwschep en begin met het vrijmaken van een pad of strooi wat zout.

4. Maak professionele vastgoedfoto's

Voor effectieve marketing naar potentiële huizenkopers is het investeren in professionele vastgoedfoto's een bewezen strategie die de verkoop van je huis kan versnellen en je huis sneller en voor meer geld kan verkopen. Dit is de enige keer dat je je feestversiering niet wilt laten zien. Sterker nog, het is een must om je professionele foto's van je huis te laten maken voordat je gaat decoreren, want feestdecoraties creëren in feite een tijdstempel van je huis.

Om mogelijke tegenslagen te voorkomen, zorg ervoor dat je lijstfoto's geen blijvende kerstverlichting bevatten in februari of maart. Huur snel een professionele fotograaf in om je lijstfoto's te laten maken, zodat je je versierde huis voor de feestdagen kunt laten zien terwijl je de tijdloze aantrekkingskracht van je eigendom in de lijst behoudt.

5. Toon de winterse charme van je huis om kopers aan te trekken

Naarmate de temperaturen dalen, krijgen specifieke aspecten van je huis meer aantrekkingskracht. Het benadrukken van deze aspecten kan je eigendom onderscheiden voor kopers die op zoek zijn naar een warm en uitnodigend toevluchtsoord in de winter.

Als je huis beschikt over een open haard, overweeg dan om deze tijdens bezichtigingen het middelpunt te maken door deze aan te steken, of toon een foto waarop de warme ambiance ervan wordt vastgelegd in je lijst. Benadruk het comfort en de energiezuinigheid die het biedt, waardoor een uitnodigende sfeer voor de winter wordt gecreëerd. Vestig de aandacht op eventuele upgrades die bijdragen aan warmte, zoals dubbele beglazing, moderne isolatie of een efficiënt verwarmingssysteem, en zorg niet alleen voor comfort maar ook voor mogelijke besparingen op energierekeningen.

Bovendien, als je eigendom altijdgroene bomen of planten heeft die gedijen in de sneeuw, toon deze dan met wat buitenverlichting om een pittoresk winterlandschap te benadrukken, aantrekkelijk voor degenen die de schoonheid van het seizoen waarderen. Deze wintergerichte elementen kunnen je huis laten opvallen en kopers aantrekken die op zoek zijn naar een gezellig en gastvrij toevluchtsoord tijdens de koudere maanden.

woning verkopen tijdens de feestdagen

6. Zet de (feest)verlichting aan

Om de gezelligheid van je huis aan te vullen, wil je het ook helder maken. Zet alle lampen in je huis aan tijdens open huizen en virtuele huisrondleidingen. Het kan het donkerste deel van het jaar buiten zijn, maar je kunt ervoor zorgen dat het binnen in je huis niet zo aanvoelt.

Dit is een geweldige tijd om kapotte lampen te vervangen en lichtschakelaars te repareren die niet werken. Overweeg om de kleurtemperatuur van alle interne verlichting te harmoniseren en kies voor een zachte witte tint die de kamers verlicht zonder dat het een instellingsgevoel geeft. Dit zal helpen bij consistente verlichting in je hele huis, waardoor een evenwichtig gevoel ontstaat terwijl potentiële huizenkopers door elke kamer lopen.

7. Flexibiliteit is essentieel

Tijdens het feestseizoen is aanpassingsvermogen essentieel om tegemoet te komen aan potentiële kopers met drukke schema's. Om de kans op een snelle verkoop te vergroten, overweeg de volgende strategieën:

Uitgebreide bezichtigingsuren en beschikbaarheid in het weekend

Met de dagen die korter worden en vakantieactiviteiten die vaak tot in de avonden duren, denk aan het verlengen van je bezichtigingsuren. Potentiële kopers toestaan om je huis later op de avond of vroeg in de ochtend te bekijken, past zich aan hun schema aan en verhoogt de kans op serieuze kopers aan te trekken. Zorg er daarnaast voor dat je huis beschikbaar is voor bezichtigingen in het weekend om tegemoet te komen aan degenen die doordeweeks bezig kunnen zijn met werk. Of laat je makelaar een open huis organiseren tijdens het weekend, wat een handige gelegenheid biedt voor geïnteresseerde kopers om je eigendom te verkennen.