Vastgoed
12/5/2023

Hoe maak je jouw woning verkoopsklaar?

Hoe maak je jouw woning verkoopsklaar ? Lees het hier.

Hoe maak je jouw woning verkoopsklaar?

Als je jouw woning binnenkort wilt verkopen, dan is het belangrijk om de woning verkoopsklaar te maken. Maar hoe doe je dat nou precies? Het gaat erom dat je jouw woning zo optimaal mogelijk presenteert aan potentiële kopers. Hierbij draait het niet om het creëren van gezelligheid, maar om het laten zien van de mogelijkheden van de woning en het ruimtelijk maken van de ruimtes.

Licht

Potentiële kopers zijn op zoek naar een lichte woning. Om dit te bereiken, is het bijvoorbeeld handig om witte muren te hebben. Witte muren zorgen voor een frisse en lichte uitstraling van de woning. Als de muren niet wit zijn, zorg er dan voor dat alle spullen bij de ramen weg zijn en dat de ramen schoon zijn. Zo komt er zoveel mogelijk daglicht binnen.

Opgeruimd staat netjes

Er is niets zo belangrijk als een schone opgeruimde woning. Berg zoveel mogelijk onnodige spullen op en maak het huis goed schoon. Dit creëert niet alleen een opgeruimde uitstraling, maar ook een gevoel van hygiëne en verzorging.

Temperatuur

Zorg ook voor de juiste temperatuur. Zorg ervoor dat de temperatuur in de woning comfortabel is voor de potentiële kopers. In de winter wil je dat het binnen lekker warm is en in de zomer juist koel. Dit geeft de kopers een prettig gevoel bij het bezoeken van de woning.

Geuren

Geuren spelen ook een rol bij het verkoopsklaar maken van de woning. Zorg voor een aangename geur in de woning, bijvoorbeeld door gebruik te maken van huisparfums, de geur van schoonmaakproducten, koffie of cake. Geuren zoals dieren of rook zorgen voor een negatieve associatie en zijn daarom beter te vermijden.

Bloemen

Iedereen houdt van verse bloemen dus deze helpen zeker mee voor een goed gevoel wanneer jouw woning bezichtigd wordt. Dit zorgt voor een frisse en kleurrijke look . En oogt ook mooi voor de foto’s. 

Voer kleine reparaties uit 

Kleine reparaties zijn vaak nodig voordat je de woning gaat verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een losse deurklink, een kapot lichtje of een losse plint. Het is beter om deze kleine reparaties uit te voeren voordat je mensen toelaat om de woning te bezichtigen. Dit geeft namelijk een verzorgde indruk.

Kabels en snoeren 

Ook de kabels en snoeren zijn belangrijk om op te letten. Zorg ervoor dat losse kabels en snoeren mooi zijn weggewerkt, zodat dit niet voor afleiding en rommel zorgt.

Bovenstaande tips zijn algemene tips die je doorheen jouw woning kan toepassen, maar uiteraard vraagt elke ruimte apart de nodige aandacht. Door deze tips te volgen, maak je je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers en verhoog je de kans op een snelle verkoop.