Vastgoed
26/10/2023

Mijn woning geraakt niet verkocht: 7 tips

"Help, mijn woning geraakt niet verkocht!". In dit artikel geven we 7 tips om jouw verkoopkansen te vergroten.

Mijn woning geraakt niet verkocht: 7 tips

Het is de nachtmerrie van elke verkoper een woning die niet verkocht geraakt. Zelfs als je denkt dat je woning alle eigenschappen heeft die kopers zoeken, kan het soms langer duren dan verwacht om een geschikte koper te vinden. Als je woning langer op de markt blijft dan je had gehoopt, overweeg dan de volgende tips om de verkoopkansen te verhogen.

1. Herzie de vraagprijs

De juiste prijsstelling is cruciaal. Als de vraagprijs te hoog is, kan dit potentiële kopers afschrikken. Overweeg de huidige vastgoedmarkt, vergelijk met gelijkaardige eigendommen in jouw buurt en raadpleeg je makelaar voor een realistische prijsbepaling.

2. Verbeter de presentatie

De eerste indruk telt! Een opgeruimd huis, een vers likje verf of een goed onderhouden tuin kan al een wereld van verschil maken. Overweeg ook om professionele foto's te laten nemen. Een aantrekkelijke fotopresentatie kan meer kijkers trekken.

3. Flexibiliteit bij bezichtigingen

Wees flexibel met het plannen van bezichtigingen. Hoe meer mensen je woning kunnen bezoeken, hoe groter de kans dat er een potentiële koper tussen zit.

4. Raadpleeg een andere makelaar

Als je huidige makelaar geen resultaten oplevert, overweeg dan om met een andere makelaar in zee te gaan. Een frisse blik of een andere marketingstrategie kan soms wonderen doen.

Werk je nog niet met een makelaar samen en twijfel je om samen te werken voor de verkoop, zoek hier een makelaar in jouw regio.

5. Zet In op online marketing

In het digitale tijdperk kan online zichtbaarheid de verkoop versnellen. Overweeg om je woning op meerdere vastgoedwebsites te plaatsen of maak gebruik van sociale media advertenties gericht op potentiële kopers in jouw regio.

6. Krijg feedback van bezoekers

Vraag bezoekers om feedback. Waarom waren ze niet geïnteresseerd in een aankoop? Deze feedback kan waardevolle inzichten bieden in mogelijke verbeterpunten.

7. Overweeg een verkoopstylist

Een verkoopstylist kan advies geven over hoe je jouw woning aantrekkelijker kunt maken voor potentiële kopers. Kleine aanpassingen in inrichting of decoratie kunnen een grote impact hebben op de algehele uitstraling van de woning.

>> Ontdek hier waarom vastgoedstyling ervoor kan zorgen dat je woning sneller verkocht geraakt.

Conclusie

Het verkopen van een woning vraagt soms om geduld en strategische aanpassingen. Als je merkt dat je woning geraakt niet verkocht, raak dan niet ontmoedigd. Met de juiste aanpak en eventueel wat kleine veranderingen kan je woning alsnog snel een nieuwe eigenaar vinden.

>> Ontdek nog 5 tips om jouw woning sneller te verkopen