Nieuws
8/9/2023

Uitbreiding van de EPC-labelpremie

Het EPC-labelpremie is uitgebreid en biedt woningeigenaars de mogelijkheid om hun woning te renoveren met een premie tot 5.000 euro.

Uitbreiding van de EPC-labelpremie

Wat is de EPC-labelpremie? 

De EPC-labelpremie is er voor alle woningeigenaars. De EPC-labelpremie is er enkel voor een woning, woongebouw of wooneenheid met een ondermaatse energieprestatie. Die wordt aangetoond met een energieprestatiecertificaat (EPC) dat niet ouder mag zijn dan 2019.

epc-labelpremie

Uitbreiding

De EPC-labelpremie is uitgebreid en biedt woningeigenaars de mogelijkheid om hun woning te renoveren met een premie tot 5.000 euro. De voorwaarde is wel dat je binnen de vijf jaar een verbeterd EPC zal moeten voorleggen, minstens label C voor huizen en label B voor appartementen. Hoe beter het nieuwe EPC-label, hoe hoger de premie. Ook als je sinds 1 januari 2021 de nieuwe eigenaar van een woning bent geworden, kan je in aanmerking komen voor de EPC-labelpremie.

Tot nu toe kon een woning slechts in aanmerking komen voor ofwel de totaalrenovatiebonus - de voorganger van de premie voor de uitvoering van meerdere afzonderlijke investeringen - ofwel de EPC-labelpremie, ongeacht wie de premie of bonus aanvraagt. Dit wordt nu versoepeld.

Met deze uitbreiding wordt het ook makkelijker om in aanmerking te komen voor premies of bonussen, ongeacht wie ze aanvraagt. Dankzij de EPC-labelpremie kunnen woningeigenaars hun woning grondig renoveren en zo energiezuiniger maken, waardoor ze op lange termijn geld besparen op hun energiefactuur.

De basisvoorwaarde blijft wel behouden. Er moet een slecht EPC (label E of F bij een woning, label D, E of F bij appartement) beschikbaar zijn van voor de werken werden opgestart en dat opgemaakt is na afloop van het totaalrenovatiebonustraject.

Meer informatie en een aanvraag indienen kan via deze link.